Какво е Wi-Vi

06
July
2013

Не след дълго, след Wi-Fi и Li-Fi на пазара се появи и новото Wi-Vi. Това е нова технологията, която използва радиовълните на Wi-Fi-то, чиято функция е да се вижда зад стената. Разработчиците на тази нова иновация в света на технологиите казват, че благодарение на Wi-Vi ще може да се виждат най-вече хората от другата страна на стената. Като те ще се различават по по-ярките цветове, спрямо тези на предметите.

Wi-Vi действа като ултразвуковите вълни, т.е. след излъчване на сигнала от 2-те антени на рутера, той се отразява в предмета и след това бива приет от приемник специален да разпознава тези вълни. По този начин бива разпознат даден предмет зад стената. Учените твърдят, че не след дълго тази технология ще може да бъде вградена дори в смартфон. Поради това, че не изисква някакви скъпоструващи устройства ще може и да се ползва и в домашни условия. Също така може да се използва и при бедствия и лавини за намирането на оцелели.

В това видео ще видите как всъщност работи това устройство.

Нека обясня накратко как работи. След като бива сложен уреда зад стената, стоящите предмети не биват виждани на екрана. Когато нещо се размърда, то предаваните вълни от антените биват отразени от предмета и се връщат до приемника. Като по този начин, наподобяващ радар, на екрана бива видян предмета. В случая човека, когато се отдалечава от устройството, то на екрана вълните се виждат в долната му половина, когато се приближава – в горната половина, а ако спре, то той става един от всичките неподвижни предмети и теоритично не бива отчетен от устройството, но иначе се вижда в центъра на екрана заедно с другите предмети.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Don't be selfish...
Leave a reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *