Най-новите технологични устройства

18
November
2013

RobotВ по-долните редове ще ви покажа едни от най-новите технологични джаджи, които с всеки изминал ден ни превземат живота повече и повече. Проучванията показват, че хората повече теглят музика от своя компютър, повече използват социалните мрежи чрез смартфона си, гледат повече филми на таблета си, както и правят връзка между телефона/таблета с телевизора и гледат снимки. Така че връзката между устройствата става все по-важна.

 

google_smartwatchЕдна от последните хитови джаджи е смарт часовника. Той освен да Ви показва колко е часът в момента, може да Ви показва и снимки, клипове дори и да разглеждате сайтове. Благодарение на сим картата, която може да поставите, вие може да го използвате и като телефон. Освен това има и достатъчно голяма вътрешна памет за приложенията, които може да си инсталирате от Google Play.

 

Google Smart GlassesМанията на Google да превръщат обикновените предмети в смарт не спира до тук. От няколко месеца освен смарт часовник те направиха и смарт очила. Както всеки друг продукт на Google и те са с операционна система Андроид и достъп до интернет. Някои от възможностите, които Ви предоставят очилата са заснемане на снимка или клип на това, което виждате в момента, преглеждане на снимки и клипове, видео-разговори по интернет, GPS навигация, гласово търсене в интернет, слушане на музика и много други. Всичко това започва просто с думите „OK glass, …“.

Продължаваме със смарт фотоапарата на Google. Както се досещате вече и той е с Андроид и има възможност за слагане на сим карта. Големият плюс на това е, че ако сте сложили картата и имате интернет може направо да качвате снимките на компютъра си у вас, което премахва ограничението от няколко гигабайта памет на фотоапарата за запазване на снимките. Така ще можете да правите хиляди снимки без да се притеснявате колко място остава и да се чудите кои снимки да изтриете.

И докато Google не са се развили в производството на телевизори, Samsung, LG и Toshiba вече пуснаха на пазара своите нови телевизори с резолюция 4K UHD. Докато всеки 3-ти в големите страни до тази година се радваше на HD технологията, вече има възможност да гледа и UHD телевизия.От скоро компаниите работят и по-висока резолюция – 8K HD.

Smart MirrorЗа хората прекарващи пред Фейсбук по цял ден е помислено дори и като са в банята, те отново да са в соц. мрежа без това влажността да навреди на устройството. Чудите се какво ли е? Дали е водоустойчив смартфон или таблет? – Не, това всъщност е огледален дисплей за баня. Сензорното огледало-дисплей Ви дава възможност рано сутрин, докато си миете зъбите да проверите времето, да си проверите профила във Фейсбук или просто да прочете някоя новина.

На пазара вече се появиха и новите смарт контакти, които имат възможност да бъдат управлявани от вашия телефон. Те се наричат „Quirky Pivot Power Genius“ и както личи от снимката по-долу са гъвкави и с уникален дизайн. Връзката между тях и телефона Ви става чрез Wi-Fi и специално приложение. От което ще можете да включите или изключите даден контакт веднага или в определен час. Единственият недостатък за сега е, че са 4 контакта на разклонител.

Smart Socket Smart Socket App

Случвало ли Ви се е да вземете яйце от хладилника и то да е развалено? Вече няма да е така. Учените направиха смарт кора за яйца. Колкото и странно да звучи, това вече е факт. И отново както при контактите цялата информация се показва на вашия телефон и имате възможност сами да настроите колко седмици да стоят яйцата преди да Ви сигнализира.Smart Holder Eggs

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Don't be selfish...
Leave a reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *