HTC One – първи впечатления

28
May
2013

htc-one-m7-blackЗдравейте приятели! Вчера най-накрая успях да бутна с моите си ръце HTC One! На пръв поглед не изглеждаше нещо кой знае какво, че да се различава от останалите смартфони. Беше тъмно сив/черен, без каквито и да е пръстови отпечатъци по него. Току що изваден от кутийката му.

 

След като го взех в ръката си установих всъщност колко е лек, с гладък алуминиев капак. Изглеждаше доста стилно направен, с обли и „меки“ краища. Контраста на дисплея беше добър, виждаха се истинските цветове на нещата. При смяна на екраните нямаше ги тези толкова популярни забивания, както при другите по-ниско бюджетни телефони. Всичко ставаше плавно и красиво. Нещата в менюто бяха подредени по групи или по-точно, което ми направи впечатление беше, че програмките свързани с музиката бяха сложени в една папка. Е… не че при другите телефони не можеш да си ги събереш по този начин, но тук бяха фабрично така подредени.

Дисплеят е с Gorilla Glass 2, FullHD и Super LCD3 capacitive touchscreen, което настина е много добре. Един от малкото телефони в последната година с такава резолюция и здравина на екрана. Също така има и четириядрен процесор с тактова честота на всяко ядро 1.7 GHz, както и 2GB RAM памет. Камерата учудващо е 4 MPx, но за сметка на това прави страхотни снимки и видеоклипове с FullHD качество и HDR, както и предна камера отново FullHD. В характеристиките му още присъства и FM радио (казвам го, защото при SGS IV няма), NFC, proximity сензор и останалите основни за всеки телефон нещица.

Както всяко хубаво нещо има край, така и тук мисля, че вече му дойде края. За радост или тъга не знам, но нещата, които не ми харесват много ми се набиха на очи. Като за начало ще кажа, че задния капак не може да се маха. Не дай си Боже да ми се наложи поради една или друга причина да си махна батерията, няма да мога. Трябва на сервиз да го нося, което лично на мен не ми допада много.

Докато си играех с него забелязах, че на началния екран са сложени widget-ите му, часовника и feeds (последните новини от някой сайт). Добре, че са дали възможност поне да си ги махнеш, защото е толкова препрупано… Не съм сигурен само дали ще се махне черния фон, но се надявам да може. Влязох в менюто и реших да видя коя версия е Андроид, но уви… Не можах да намеря къде го пише в настройките. Но както и да е, може просто да не съм го видял. Обаче, това което ми направи лошо впечатление е, че менюто е на черен фон, а настройките са на бял фон. Представям си нощем ако искам да видя нещо в настройките тази бяла светлина как ще ме блесне, че чак нищо няма да мога да видя.

И като за финал и аз ще изрева, както и много други хора по цял свят, че му липсва средния бутон. Има само 2 бутона – назад и начало. Интересно бутона за опции къде е? Но за това нещо вече са се погрижили разработчиците и скоро ще пуснат нова серия с 3 бутона.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Don't be selfish...
1 Reply

One thought on “HTC One – първи впечатления

  1. Bori

    Забравил си да споменеш едно от най-големите предимства на телефона, а именно beats audio и Boom sound. Те правят звука от телефона наистина силен и качествен, а като се прибави и това, че има два говорителя нещата стават наистина сериозни. :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *