Nexus4 vs SGS4

06
June
2013

lg_nexus_4_vs_sgs4Не след дълго дойде времето и тези два телефона да сравня. Nexus до сега не съм пипал, но от това което виждам по снимки и клипове мога да кажа, че е добро телефонче. Като чета по форумите има доста хора, които се оплакват от него с най-различни проблеми. Къде такива по-общи, които могат да се срещнат при всички телефони, но има и такива по-сериозни проблеми като жълти петна на екрана при продължителна работа с телефона. Докато при SGS 4 такива сериозни проблеми не се забелязват да има при потребителите. Единствено някакви по-малки като например трептене на картината при бял фон.

Да си призная честно на мен не ми допада тоя Nexus… Все още не могат да ми грабнат окото. Като го погледна и виждам просто колко много празно място има под самия екран. Излишно го прави по-голям. Иначе дисплея, в сравнение с SGS4 е по-малък. Както и яркостта и контраста са по-малки.

Един от плюсовете на Nexus 4 е… Хм, ми не се сещам да има такъв. Може би това, че е с чист Андроид. То дори няма слот за карта, което е доста голямо минусче, или поне за мен. Като им гледам останалите характеристики на двата телефона, мога да кажа още, че дисплеят е HalfHD и не е AMOLED, а е True HD IPS Plus (LG го водят за по-добра технология от AMOLED, по-ясна картина с по-истински цветове. Нещо не мога да се съглася с тях.). Стъклото е Gorilla Glass 2. Нещо друго важно е батерията, която не можеш да я сменяш.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Don't be selfish...
Leave a reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *