Какво е SEO (Search Engine Optimization)?

28
May
2013

SEO е на практика метод за увеличаване на посещаемостта на сайта от търсачките или с други думи по-добра реклама. Има различни видове оптимизация – от думите написани в сайта до начина на изписване на URL-а. Понякога SEO-то се разбира като просто да направиш сайта си структуриран по начина, по който търсачките могат да го прочетат.

 

Защо ми е да оптимизирам сайта си?Pie

Голяма част от web трафика е генериран благодарение на търсещите машини като Google, Bing, Yahoo, etc… Въпреки че медиите и социалните мрежи могат да направят трафик на сайта Ви, то търсачките остават първенците по генериране на трафика. И поради тази причина се стремим да си оптимизираме сайта по възможно най-добрия начин, за да привлечем колкото се може повече потребители към сайта ни.

Търсещите машини са уникални в това, че пренасочват трафика от хора, които търсят това, което Вие предлагате към сайта Ви, благодарение на SEO оптимизацията.

Защо търсачките не могат да ми прочетат сайта без SEO?

Търсещите машини са умни, но те все още се нуждаят от нашата помощ. Винаги се работи за подобряването на технологията на обхождане на мрежата да става по-дълбоко и да връща повече и по-точни резултати търсачката. Като се има предвид, че както SEO-то може да Ви привлече много посетители, така може и да Ви „погребе“ сайта, като отиде в дъното на резултатите, където видимостта от потребителите е толкова малка, че дори бих казал никаква. Понеже всички потребители прелистват не повече от 10-15 страници, при положение, че има десетки, дори стотици повече страници с резултати от търсещата машина при дадено търсене.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Don't be selfish...
Leave a reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *